Mar 26, 2008

Põhitekst

Kollektsioon "Im a paperdoll, light my fire!"

Autorid Hanna Tiidus, Marta Kisand, Virge Loo, Kadri Klampe, Tuuli Antsov
Toimumispaik Leipzig Saksamaa 9. mai - 11. mai 2008

Pabernukud elasid Eestis enne Barbisid ja Kenne. Nad olid tütarlaste parimad sõbrannad ja elegantseimad modellid. Kui poeriietest tuli puudu võis iga noor daam oma moekunsti ande paberile kanda ja koheselt ka modellile selga sättida. Selleks ei olnud vaja osta kallist siidi või sametit, mis tihtilugu ainult korra kandjale rõõmu pakkus. Kõige ilusamad ja uhkemad pitsid ja volangid sai ikkagi paberil valmis meisterdatud ja oma kallile Sirjele selga seatud. Hoolikalt valitud värvilised pliiatsid ja ema uued käärid olid ainsaks aluseks, et luua unustamatu kevadkollekstsioon.

Grupinäitus "I'm a paperdoll, light my fire! " "20den Leipzig fashion festival'il" läheneb lähtuvalt festivali kontseptsioonist ja ideest moeteemale pisut teisest küljest. Nimelt lahendavad viis disainerit (Marta Kisand, Hanna Tiidus, Kadri Klampe, Virge Loo ja Tuuli Antsov) oma teemat ainult idee tasandil näitavad endi visioone ja lähenemisviise moele.

Luues moekollektsiooni ainult visuaalsel tasandil võimaldab teostada ideid ja uusi visioone. Tänapäeval ei tohiks moelooming toota iga aastaseid kollektsioone vaid keskenduma moe kunstilisele poolele. Tehnikatena kasutatakse põhiliselt kollaazi kuid ka foto-, video ja animatsiooni lähenemisvõtteid, mida võib täiendada siiditrüki tehnikaga. Lõpptulemusena peab olema iga kollektsiooni idee selge, ilma reaaalseid rõivaid valmistamata.

"I'm a paperdoll, light my fire! " kollektsiooni idee on välja kasvanud eelmise aasta "harakasharkas" kollektsioonist (autorid Virge Loo ja Hanna Tiidus), mis esines ka ERKI moeshoul ja "Mood Performance Tantsul". Selle lihtsa ja toreda töömeetodiga saab unistada, välja mõelda mida iganes, nagu lapsena oma pabernukkudele kuid samas keskendumata tootmise, materjali hankimise ja tehnilise poole peale.

Siin paar näidet kuidas sai alguse kollektsioon "harakasharakas" ja millega lõppes.

No comments: