Mar 31, 2008

Kollektsioon "Im a paperdoll, light my fire!"

Pabernukud elasid Eestis enne Barbisid ja Kenne. Nad olid tütarlaste parimad sõbrannad ja elegantseimad modellid. Kui poeriietest tuli puudu võis iga noor daam oma moekunsti ande paberile kanda ja koheselt ka modellile selga sättida. Selleks ei olnud vaja osta kallist siidi või sametit, mis tihtilugu ainult korra kandjale rõõmu pakkus. Kõige ilusamad ja uhkemad pitsid ja volangid sai ikkagi paberil valmis meisterdatud ja oma kallile Sirjele selga seatud. Hoolikalt valitud värvilised pliiatsid ja ema uued käärid olid ainsaks aluseks, et luua unustamatu kevadkollekstsioon.

Kollektsiooni rõhk on moeloomingu visualiseerimisel, tegeledes ainult kontseptsiooni ja ideega. Tänu sellele saavad disainerid keskenduda oma ideele, mõtlemata materjalide hankimisele ja rõivaste konstrueerimisele. Publik näeb videot, kus kollektsioon elab pabernukkude maailmas. Nii saavad disainerite loomevajadused keskkonnasõbraliku väljenduse.

Kollektsioon koosneb 5 erineva disaineri valmistatud komplektist, mis kõik koos moodustavad minimaalselt 25-st rõivastatud modellist koosneva kollektsiooni. Shou on esitatud kas catwalki, moelavastuse või mõlema koosluses.

Lisaks videole valmivad samade nukkude pehmed ruumilised koopiad teostatud digitrükis kangale. Algselt pabernukule valmistatud riided saavad inimestele kantavaks läbi elusuuruse digitrüki kangale ja siis rõivaks.

Sellest kõigest kujuneb ruumiinstallatsioon, kui pabernukk satub inimmaailma või vastupidi...

Friidaks




Tere,

mul ei olnud hommikul midagi selga panna. Taaskord oli bad- hair day. Ja üleüldse on viimasel ajal tunne, et midagi ei leia poest ja miski ei sobi. Täna hommikul ma mõtlesin, et kaua võib selliste asjade pärast stressata? Ja mu peas jooksid mõtted, et kellele seda kõike üldse vaja on. Kui väljun kodust, et tööle minna, siis läbin mitu catwalki: tänavad, ühissõidukivahendid, töökoht. Mul on paranoia, et kõik vahivad mind.

Täna otsustasin päeva teistmoodi alustada. Ma kavatsen meie pabernuku maailma uue suuna luua ja olla esiteks ökoloogilisem ning teiseks isikupärane. Võtsin ajalehed ja voltisin endale ühe uhke kleidi. Kuna see on mu kõige esimene katsetus, siis pean veel testima, kuidas see istub ja kas on mugav. Kuid ajalehe paber on ju pehme ning ajalehtedes on huvitavaid tüposid ning pilte ja kõige sellega annab ju mängiga. Peale selle on veel teisi torediaid materjale, mida võiks kasutada. Aga sellele ma mõtlen juba kohvipausi ajal.. sest nüüd pean ma jooksma!

Friida

1outfit: seenekesed