Mar 28, 2008

Ja veel...

...kui peaks tüüpidest puudu tulema:


Tartu tibi


Lõbustsikk

Sadamast


Tartu tüdruk

Tartu poisike

Tartu Mänguasjamuuseumist





Raamatutüdruk



Hampelmannid



Nukumaja



Pabertibid



Lehekülg pabernukuraamatust, kus saab ise ka riideid värvida

Angel


Angeliina? või mis?

Trendy Wendy


Jee!

Mar 26, 2008

Casting!

Kõigepealt siis uute modellide nimekiri:

1. Friida Friiking
2.Wendy Trendy
3.Angel
4.Andro´ Küün
5.Ann Taiteld

Mis meil siis edaspidine plaan ette näeb...

31.03 viimane aeg kõigil saata mulle ühe modelli riided. Riided peavad olema mõlemalt poolt vaadeldavad. Need esitan siis ERKIsse teisipäevaks. Samad asjad võib kohe ka Martale saata, kes uurib nende asjade digitrükki ja raamatu jaoks vajaminevat laserlõikust/stantsi...?

05.04 Koosolek Nokus 16.00. Selleks ajaks peaks kõikidel olemas olema oma kollektsioon. Minimaalselt 6 komplekti. Modelle võib valida vabalt omale soovile. Siis paneme paikka ka video ja muude hulluste plaani.

Tuuli- saadab kõigile modellide mõõtude tabeli, tulevikuks.
Marta-teab küll mis ta teeb :)
Virge- tuunib ära Angeli
Kadri- on ülimalt tubli

Visioonid
Panen siin lihtsalt kirja, mis mul tänasest meelde jäi. Saksa tuleksid siis digitrükis meie nukud ja kleite vahetav raamat/raamatud. Miskit moodi oleks esindatud Sirje maailm. Kas siis üles filmituna, pildistatud või reaalselt kuidagi.
Tartus oleks kindlasti video ja võibolla lava peal meie väike show, väiksel laval mis siis suurelt näidatakse.

Praegust aga kõik ja kuuleb-näeb siis

Ann ja Andro´


Freaking Friida


Tere,


siin Friida, kes tahab endale uusi moekaid riideid!

inspiratsiooniks

http://www.youtube.com/watch?v=eo6Ve_0KYTE&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=5CoNz_0AJAk&feature=related

Ja sealt saab veel edasi vaadata, igast naljakaid asju

Koht mida aegajalt tsekkida

http://www.feststoff-leipzig.de/fashionfestival_leipzig_concept/

Asukoht


Põhitekst

Kollektsioon "Im a paperdoll, light my fire!"

Autorid Hanna Tiidus, Marta Kisand, Virge Loo, Kadri Klampe, Tuuli Antsov
Toimumispaik Leipzig Saksamaa 9. mai - 11. mai 2008

Pabernukud elasid Eestis enne Barbisid ja Kenne. Nad olid tütarlaste parimad sõbrannad ja elegantseimad modellid. Kui poeriietest tuli puudu võis iga noor daam oma moekunsti ande paberile kanda ja koheselt ka modellile selga sättida. Selleks ei olnud vaja osta kallist siidi või sametit, mis tihtilugu ainult korra kandjale rõõmu pakkus. Kõige ilusamad ja uhkemad pitsid ja volangid sai ikkagi paberil valmis meisterdatud ja oma kallile Sirjele selga seatud. Hoolikalt valitud värvilised pliiatsid ja ema uued käärid olid ainsaks aluseks, et luua unustamatu kevadkollekstsioon.

Grupinäitus "I'm a paperdoll, light my fire! " "20den Leipzig fashion festival'il" läheneb lähtuvalt festivali kontseptsioonist ja ideest moeteemale pisut teisest küljest. Nimelt lahendavad viis disainerit (Marta Kisand, Hanna Tiidus, Kadri Klampe, Virge Loo ja Tuuli Antsov) oma teemat ainult idee tasandil näitavad endi visioone ja lähenemisviise moele.

Luues moekollektsiooni ainult visuaalsel tasandil võimaldab teostada ideid ja uusi visioone. Tänapäeval ei tohiks moelooming toota iga aastaseid kollektsioone vaid keskenduma moe kunstilisele poolele. Tehnikatena kasutatakse põhiliselt kollaazi kuid ka foto-, video ja animatsiooni lähenemisvõtteid, mida võib täiendada siiditrüki tehnikaga. Lõpptulemusena peab olema iga kollektsiooni idee selge, ilma reaaalseid rõivaid valmistamata.

"I'm a paperdoll, light my fire! " kollektsiooni idee on välja kasvanud eelmise aasta "harakasharkas" kollektsioonist (autorid Virge Loo ja Hanna Tiidus), mis esines ka ERKI moeshoul ja "Mood Performance Tantsul". Selle lihtsa ja toreda töömeetodiga saab unistada, välja mõelda mida iganes, nagu lapsena oma pabernukkudele kuid samas keskendumata tootmise, materjali hankimise ja tehnilise poole peale.

Siin paar näidet kuidas sai alguse kollektsioon "harakasharakas" ja millega lõppes.